Na%CC%88ytto%CC%88kuva+2019-6-15+kello+19.35.45.jpg

Hyvinvointivaltion vastaisku (2017)

Mitä maailman tunnetuin intellektuelli, Noam Chomsky, parantaisi Suomen hyvinvointivaltiossa? Miten sosiologi Juliet Schor murtaisi haitallisen kulutuskulttuurin? Millä valtiotieteilijä Stephen Shalom korvaisi sata vuotta pitkälti samoilla säännöillä pyörineen eduskunnan?

Hyvinvointivaltion vastaiskussa haastatellaan yhdysvaltalaisia talouden ja politiikan asiantuntijoita ja hahmotellaan Suomelle radikaalisti uutta suuntaa. Miksi maailmanluokan saavutuksia ei viedä entistä pidemmälle, vaan pikemminkin niitä ajetaan alas?

Hyvinvointivaltio iskee vastaan vapaudella ja demokratialla. Tulevaisuuden Suomessa yksilöiden vapaus ja luova potentiaali on arvossaan. Yritykset ovat demokraattisia, vapaa-aikaa on enemmän ja poliitikkojen sijaan asioista päättävät kansalaiset. Kirja on avaus siitä, miksi nämä tavoitteet ovat arvokkaita ja miten ne voitaisiin saavuttaa.

Kirja on saatavilla verkkokaupoissa ja hyvin varustelluissa kirjakaupoissa kautta maan. Kirjan johdanto on ladattavissa tästä.

Antti Jauhiainen on luokanopettaja ja Parecon Finlandin puheenjohtaja. Joona-Hermanni Mäkinen on luokan- ja historianopettaja ja Parecon Finlandin varapuheenjohtaja.

He ovat kirjoittaneet mm. The New York Timesiin ja Jacobin Magazineen sekä kääntäneet talousaiheista kirjallisuutta. Hyvinvointivaltion vastaisku on heidän esikoisteoksensa.