TIETOA JÄRJESTÖSTÄMME

Osallisuustalouden asiantuntijajärjestö Parecon Finland perustettiin vuonna 2010 ja olemme perustamisestamme asti julkaisseet säännöllisesti talousaiheisia tekstejä sekä järjestäneet talouden avainkysymyksiin syventyviä keskustelutilaisuuksia. Pääkaupunkiseudun kirjastoissa olemme kiertäneet luennoimassa markkinatalouden puutteista ja osallisuustalouden ideasta tammikuusta 2011 alkaen. Kymmenet kirjastoissa järjestämämme avoimet tilaisuudet ovat olleet erinomainen tapa käydä keskustelua paremmasta taloudesta pelkän järjestökentän ja akatemian lisäksi myös tavallisten suomalaisten kanssa. Tilaisuuksien keskusteluosiot ovat olleet erittäin tärkeitä järjestömme toiminnan kehittämisen kannalta, ja olemme oppineet paljon.

Tilaisuuksien järjestämisen lisäksi olemme julkaisseet kolme käännösartikkelia, joissa on käsitelty muun muassa markkinatalouden lainalaisuuksia, ekologisen paikallistalouden ideoiden eteenpäin viemistä sekä talouskasvukeskustelun puutteita.

Olemme tehneet yhteistyötä mm. Kelan tutkimusosaston, Aallon kauppakorkeakoulun “Creative Sustainability” -ohjelman ja Helsingin yliopiston Politiikan ja talouden tutkimuksen laitoksen kanssa. Vuonna 2014 olemme keskittyneet muun muassa julkaisuhankkeeseen, johon saimme Koneen säätiöltä rahoituksen.

Tärkeimmät kansainväliset yhteistyökumppanimme sijaitsevat Ruotsissa (Parecon Sverige), Isossa-Britanniassa (Participatory Society UK, Glowbox Design) ja Yhdysvalloissa (Organization for a Free Society, Econ4, Softbox Films). Pidämme säännöllisesti yhteyttä, jaamme ideoita ja olemme järjestäneet yhdessä useampia tilaisuuksia ja julkaisseet tekstejä sekä videoita.

Resurssimme ovat vielä vähäiset, mutta jatkoa ajatellen on käynnissä jo lukuisia kiinnostavia projekteja. Aktiivisessa blogissamme on yli 500 artikkelia, joissa käsitellään taloutta tyypillistä katsantokantaa laveammin: esimerkiksi sukupuolen, ympäristön, demokratian, sosiologian ja antropologian näkökulmista.

Vastaaamme nopeasti kysymyksiin ja otamme mielellämme vastaan palautetta ja yhteistyöehdotuksia.

Esittely

antti.jpg

Antti Jauhiainen on yksi Parecon Finlandin perustajista ja järjestön puheenjohtaja. Hän on työskennellyt kaupan alalla sekä nykyisin luokanopettajana.

Talouskysymysten lisäksi Antti on ollut mukana erilaisissa kasvatus- ja koulutusalan kotimaisissa ja kansainvälisissä projekteissa, liittyen muun muassa koulutuspoliittisiin kysymyksiin Helsingin yliopistolla sekä nuorten hyvinvointiin.

antti.jauhiainen(at)osallisuustalous.fi


joona.jpg

Joona-Hermanni Mäkinen on yksi Parecon Finlandin perustajajäsenistä ja järjestön varapuheenjohtaja. Joona on kääntänyt talousaiheisia kirjoja, tutkinut taloushistoriaa ja kirjoittanut vapaana toimittajana. 

Joona on luokanopettaja ja historian opettaja. Hän on työskennellyt kaupan alalla ja nuorisotyössä sekä tehnyt vapaaehtoistyötä kolmannella sektorilla. 

joona.makinen(at)osallisuustalous.fi

 


DSC_1439.jpg

Aki Tetri on yhteiskuntapolitiikan maisteriopiskelija ja vapaa toimittaja. Aki kääntää ja kirjoittaa aktiivisesti yhteiskuntaa ja taloutta käsitteleviä tekstejä.

Aki on toiminut muun muassa sosiaali- ja terveysministeriössä, Ihmisoikeusliitossa ja sosiaalialan osaamiskeskus Soccassa.

aki.tetri(at)osallisuustalous.fi

 

Ota yhteyttä

Voit lähettää meille viestin myös alla olevalla lomakkeella.