TIETOA JÄRJESTÖSTÄMME

Osallisuustalouden asiantuntijajärjestö Parecon Finland perustettiin vuonna 2010 ja olemme perustamisestamme asti julkaisseet aktiivisesti materiaalia nykytalouden ongelmakohdista, tarpeellisista korjausliikkeistä sekä pidemmän aikavälin ratkaisuista. Olemme julkaisseet muun muassa kolme käännösartikkelia, joissa on käsitelty markkinatalouden lainalaisuuksiaekologisen paikallistalouden ideoiden eteenpäin viemistä sekä talouskasvukeskustelun puutteita. Tämän lisäksi annamme asiantuntija-apua uutta taloutta koskevien teosten käännöstyössä ja julkaisemisessa sekä osallistumme kansainvälisiin projekteihin.

Järjestämme säännöllisesti avoimia luentoja ja keskustelutilaisuuksia, joissa esitellään osallisuustalouden ideoita. Olemme kiertäneet pääkaupunkiseudun kirjastoissa luennoimassa markkinatalouden puutteista ja osallisuustalouden ideasta tammikuusta 2011 alkaen. Kymmenet kirjastoissa järjestämämme avoimet tilaisuudet ovat olleet erinomainen tapa käydä keskustelua paremmasta taloudesta. Tilaisuuksien keskusteluosiot ovat olleet erittäin tärkeitä järjestömme toiminnan kehittämisen kannalta, ja olemme oppineet paljon.

Olemme tehneet yhteistyötä mm. Kelan tutkimusosaston, Aallon kauppakorkeakoulun Creative Sustainability -ohjelman ja Helsingin yliopiston Politiikan ja talouden tutkimuksen laitoksen kanssa. Vuonna 2014 keskityimme Osallisuustalouden aakkoset -teoksen käännöstyöhön, johon saimme Koneen säätiöltä rahoituksen.

Tärkeimmät kansainväliset yhteistyökumppanimme sijaitsevat Ruotsissa (Parecon Sverige), Isossa-Britanniassa (Participatory Society UK, Glowbox Design) ja Yhdysvalloissa (Econ4, Softbox Films, The Next System Project).

Resurssimme ovat vielä vähäiset, mutta jatkoa ajatellen on käynnissä jo lukuisia kiinnostavia projekteja. Aktiivisessa blogissamme on yli 500 artikkelia, joissa käsitellään taloutta tyypillistä katsantokantaa laveammin: esimerkiksi sukupuolen, ympäristön, demokratian, sosiologian ja antropologian näkökulmista.

Vastaaamme nopeasti kysymyksiin ja otamme mielellämme vastaan palautetta ja yhteistyöehdotuksia.

Esittely

antti.jpg

Antti Jauhiainen on yksi Parecon Finlandin perustajista ja järjestön puheenjohtaja. Hän on työskennellyt kaupan alalla sekä nykyisin luokanopettajana.

Talouskysymysten lisäksi Antti on ollut mukana erilaisissa kasvatus- ja koulutusalan kotimaisissa ja kansainvälisissä projekteissa liittyen muun muassa koulutuspoliittisiin kysymyksiin Helsingin yliopistolla sekä nuorten hyvinvointiin.

antti.jauhiainen(at)osallisuustalous.fi


joona.jpg

Joona-Hermanni Mäkinen on yksi Parecon Finlandin perustajajäsenistä ja järjestön varapuheenjohtaja. Joona on kääntänyt talousaiheisia kirjoja, tutkinut taloushistoriaa ja kirjoittanut vapaana toimittajana. 

Joona on luokanopettaja ja historian opettaja. Hän on työskennellyt kaupan alalla ja nuorisotyössä sekä tehnyt vapaaehtoistyötä kolmannella sektorilla. 

joona.makinen(at)osallisuustalous.fi


Ota yhteyttä

Voit lähettää meille viestin myös alla olevalla lomakkeella.