TIETOA JÄRJESTÖSTÄMME

Parecon Finland perustettiin vuonna 2010. Olemme tuoneet siitä lähtien suomalaiseen talouskeskusteluun vahvaa markkinatalouden kritiikkiä ja esittäneet ratkaisuksi demokraattisen talouden ideoita. Ajamme Suomeen osallisuustalouden kokeilua. Osallisuustalous on taloustieteellinen malli demokraattisesta ja ekologisesti kestävästä taloudesta.

Olemme osallistuneet kansainväliseen talouskeskusteluun muun muassa The Guardianissa, BBC:n radiossa ja The New York Timesissa.

Järjestämme säännöllisesti avoimia luentoja ja työpajoja, joissa esitellään osallisuustaloutta. Annamme myös asiantuntija-apua demokraattisille yrityksille ja muille uuden talouden parissa toimiville tahoille. Käännämme artikkeleita ja tietokirjoja suomeksi.

Olemme tehneet yhteistyötä Kelan tutkimusosaston, Aallon kauppakorkeakoulun ja Helsingin yliopiston Politiikan ja talouden tutkimuksen laitoksen kanssa.

Osallistumme säännöllisesti myös kansainvälisiin demokraattisen talouden projekteihin. Tärkeimmät kansainväliset yhteistyökumppanimme sijaitsevat Ruotsissa, Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa. 

Aktiivisessa blogissamme on satoja artikkeleita, joissa käsitellään taloutta muun muassa köyhyyden, ympäristön, merkityksellisen työn ja demokratian näkökulmista.


_DSC5852MV.jpeg

Antti Jauhiainen on yksi Parecon Finlandin perustajista ja järjestön puheenjohtaja. Hän on työskennellyt kaupan alalla sekä nykyisin luokanopettajana.

Talouskysymysten lisäksi Antti on ollut mukana erilaisissa kasvatus- ja koulutusalan kotimaisissa ja kansainvälisissä projekteissa liittyen muun muassa koulutuspoliittisiin kysymyksiin Helsingin yliopistolla sekä nuorten hyvinvointiin. Antti on kirjoittanut vapaana toimittajana mm. The New York Timesiin ja Jacobin Magazineen.

antti.jauhiainen(at)osallisuustalous.fi


_DSC5829MV.jpeg

Joona-Hermanni Mäkinen on yksi Parecon Finlandin perustajajäsenistä ja järjestön varapuheenjohtaja. Joona on luokan- ja historianopettaja. Hän on kääntänyt talousaiheisia kirjoja ja kirjoittanut mm. Ylelle, The New York Timesille ja Jacobin Magazinelle

joona.makinen(at)osallisuustalous.fi


Ota yhteyttä