YLE: Vuokrat nousevat rytinällä pääkaupunkiseudulla

YLE:
Vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat jatkavat hurjaa nousuaan eteenkin Vantaalla. Myös Helsingin, Espoon ja Kauniaisten vuokrataso on kohonnut muuta maata ripeämmin. 
[…] Vantaalaisesta 50 neliön vuokra-asunnosta joutuu nyt maksamaan keskimäärin 630 euroa. Espoossa ja Kauniaisissa samankokoisen asunnon saa vuokrattua hieman yli 700 eurolla. Helsingissä 50 neliön asunnon keskimääräinen vuokra on 770 euroa. Kehyskunnissa samankokoisesta vuokra-asunnosta joutuu maksamaan 570 euroa.
Vuonna 1995 purettiin vuokrasäännöstely, jolla pyrittiin pitämään vuokra-asuntojen helposti kuumenevia hintoja maltillisina. Säännöstelyn tavoitteena oli huolehtia siitä, että pienituloisten asuinmenot pysyisivät jossain määrin kohtuullisella tasolla. Vuoden 1995 jälkeen vuokrat ovat nousseet pääkaupunkiseudulla 60 prosenttia – samalla, kun muut hinnat ovat nousseet noin 14 prosenttia. Helsingissä 70 000 joutuu hakemaan toimeentulotukea kyetäkseen maksamaan vuokransa.
YLE 4.11.2011
Vuokrat nousevat rytinällä pääkaupunkiseudulla

Vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat jatkavat hurjaa nousuaan eteenkin Vantaalla. Myös Helsingin, Espoon ja Kauniaisten vuokrataso on kohonnut muuta maata ripeämmin.

Vuokrat ovat nousseet Vantaalla tämän vuoden heinä-syyskuussa viime vuodesta lähes 8 prosenttia. Espoossa ja Kauniaisissa vuokrataso on kohonnut hieman yli 6 prosenttia ja Helsingissä keskimäärin 4 prosenttia.

Pääkaupunkiseudun kehyskunnissa vuokrataso on noussut vuodessa saman verran kuin Helsingissä. Yleinen vuokrataso jää kehyskunnissa kuitenkin merkittävästi Helsingin tasosta.

Vantaalaisesta 50 neliön vuokra-asunnosta joutuu nyt maksamaan keskimäärin 630 euroa. Espoossa ja Kauniaisissa samankokoisen asunnon saa vuokrattua hieman yli 700 eurolla. Helsingissä 50 neliön asunnon keskimääräinen vuokra on 770 euroa. Kehyskunnissa samankokoisesta vuokra-asunnosta joutuu maksamaan 570 euroa.

Vuokrat ovat nousseet pääkaupunkiseudulla selvästi muuta maata ripeämmin. Muualla Suomessa vuokrat ovat nousseet vuodessa keskimäärin alle 2 ja puoli prosenttia.

Tilastokeskuksen mukaan vapaarahoitteisten vuokra-asuntojen vuokrat nousivat pääkaupunkiseudulla ja koko maassa keskimäärin hieman yli 3 prosenttia heinä-syyskuussa.