Lauantaina toimintapäivä epädemokraattisia taloussopimuksia vastaan

Paraikaa Euroopan ja Yhdysvaltojen päättäjät käyvät niin kutsuttuja vapaakauppaneuvotteluja suljettujen ovien takana. Näissä sopimuksissa – jotka tunnetaan lyhenteistään TTIP, CETA ja TISA – pyritään neuvotteluista vuotaneiden tietojen mukaan edistämään suuryritysten intresseistä ponnistavaa kauppapolitiikkaa, demokratian ja taloudellisen tehokkuuden kustannuksella.

Toimintapäivän tarkoituksena on kiinnittää huomiota epädemokraattisten sopimusten ongelmiin ja estää niiden eteneminen nykymuodossaan. Lisätietoja toimintapäivästä saa täältä.

Parecon Finland on yksi toimintapäivän koollekutsujista. Parecon Finlandin puheenjohtaja Antti Jauhiainen pitää tilaisuudessa myös lyhyen puheenvuoron.

Lisätietoa sopimuksista ja niiden vaikutuksista voi lukea vaikkapa toimittaja Matthew Yglesiasin artikkelista, jossa selvitetään ytimekkäästi kauppasopimusten ongelmia. Suomeksi asiasta on tietoa tarkemmin esimerkiksi Hiekanjyviä-lehdessä ja tapahtuman Facebook-sivulla.