Korkman: Lapsilta leikkaaminen kallista ja älytöntä

Helsingin Sanomat:

Olen ilolla todennut, että myös lapseni ja lastenlapseni ovat saaneet hyötyä korkealuokkaisesta päivähoidosta. Henkilöstö on varsin hyvin koulutettua ja työhönsä sitoutuneita.
Sosiaalisen pääoman merkitystä tutkinut professori Robert Putnam korostaa varhaislapsuuden merkitystä elämässä menestymisen avaintekijänä. Samaa osoittavat talousnobelisti James Heckmanin ja monien muiden tutkimukset.
Investoinnit pikkulasten oppimisen ja sosiaalisten taitojen edistämiseen ovat yhteiskunnan kannattavimpia sijoituksia. Teini-ikäisten kohdalla on jo paljon vaikeampaa ja kalliimpaa korjata varhaislapsuudessa syntyneitä ongelmia.
[…] Käytännössä päätös kohdistuu usein pienituloisiin ja myös maahanmuuttajiin. Päätös kohdistuu juuri niihin lapsiin, jotka erityisesti kaipaisivat sitä tukea, jota meillä on laadukkaissa päiväkodeissamme tarjolla.
Tätä päätöstä ei ole tehty lasten parasta ajatellen.

Lue myös: