Brittiläiset yritysjohtajat varoittavat: "Kapitalismi on rikki"

Independent:

The state of capitalism is in desperate need of reform and modernisation, according to some of the UK’s top business leaders, who claim that the system has been hurt by management greed, corporate tax dodging and investor short-termism.
Speaking on a panel for the Financial Times, former minister Baroness Shriti Vadera, who is now chairwoman of Santander UK, said that “the underlying promise of western capitalist economies — that a rising tide lifts all boats — has been broken”. She said that a “better model” is needed.
Others echoed her remarks.

Iso-Britannialaiset yritysmaailman johtajat varoittivat Financial Timesin paneelissa, että sijoittajien lyhytnäköinen voitontavoittelu, johtoportaan ahneus ja suuryritysten verovälttely ovat nakertaneet järjestelmän oikeutusta.

Sijoitusyhtiö M&G:n johtaja Anne Richards totesi, että nyt eletään "ahdistuneisuuden aikakautta" ja "kapitalismi hylätään, jos ei löydetä perustavanlaatuisia tapoja parantaa tätä ahdistusta".