HS: Potkut saaneelle Outokummun toimitusjohtajalle yli 500 000 euron vuosieläke

HS 18.2.2011:
Potkut saanut Outokummun toimitusjohtaja Juha Rantanen, 59, saa noin 530 000 euron vuosieläkkeen ensi tammikuusta lähtien

[...]Valtio omistaa Outokummusta yli 30 prosenttia.

[...]Tavalliseen työeläkkeen saajaan verrattuna Rantasen eläkeikä on alempi ja hänen karttumansa lasketaan paremmin ehdoin. Normaalisti työeläke lasketaan koko työurasta ja sen saa 63–68 vuoden iästä alkaen.

[...]Rantanen ei joudu kituuttelemaan myöskään ennen eläkeikää, sillä hän saa Outokummusta sopimuksensa mukaisen potkurahan – vain vajaa vuosi ennen 60-vuotispäiväänsä. [Erokorvaus] on yhteensä noin 1,9 miljoonaa euroa.

HS 18.2.
Potkut saaneelle Outokummun toimitusjohtajalle yli 500 000 euron vuosieläke

Potkut saanut Outokummun toimitusjohtaja Juha Rantanen, 59, saa noin 530 000 euron vuosieläkkeen ensi tammikuusta lähtien. Rantanen täyttää silloin 60 vuotta, jolloin hän alkaa saada sopimuksensa mukaista lisäeläkettä.

Helsingin Sanomien tietojen mukaan Rantasen eläke lasketaan viiden viimeisen täyden kalenterivuoden keskimääräisestä kokonaispalkasta, jossa ovat mukana peruspalkan lisäksi tulospalkkiot. Tulospalkkioita onkin maksettu juuri noina vuosina niin paljon, että Rantasen peruspalkka on parina vuonna lähes kaksinkertaistunut yli miljoonaan euroon.

Outokumpu maksoi tuolloin Rantaselle isoja bonuksia, vaikka hallituksen talouspoliittisen ministerivaliokunnan 2007 hyväksymät palkkio-ohjeet opastivat toisin. Nyt nuo bonukset kasvattavat myös Rantasen eläkkeen kokoa.

Valtio omistaa Outokummusta yli 30 prosenttia.

Tavalliseen työeläkkeen saajaan verrattuna Rantasen eläkeikä on alempi ja hänen karttumansa lasketaan paremmin ehdoin. Normaalisti työeläke lasketaan koko työurasta ja sen saa 63–68 vuoden iästä alkaen.

Rantanen ei joudu kituuttelemaan myöskään ennen eläkeikää, sillä hän saa Outokummusta sopimuksensa mukaisen potkurahan – vain vajaa vuosi ennen 60-vuotispäiväänsä.

Outokummun hallituksen puheenjohtaja Ole Johansson vahvisti Helsingin Sanomille, että Rantanen saa 24 kuukauden potkurahan lisäksi kuuden kuukauden irtisanomisajan palkan.

Se tarkoittaa, että hänen erokorvauksensa on yhteensä noin 1,9 miljoonaa euroa.