Varallisuuserot kasvaneet Suomessa

Tilastokeskus:

Varallisuuserot kasvoivat Suomessa hyppäyksenomaisesti 1990-luvun loppupuolella samanaikaisesti tuloerojen kasvun kanssa, kirjoittaa erikoistutkija Veli-Matti Törmälehto uusimmassa Tieto&trendit – talous ja hyvinvointikatsauksessa.
Tilastokeskuksen varallisuustutkimuksen mukaan kotitalouksien varakkaimman viiden prosentin osuus nettovarallisuudesta oli vuonna 2013 runsaat 30 prosenttia, kun se vuonna 1994 oli noin 25 prosenttia. Varakkaimman prosentin osuudet olivat noin 13 prosenttia vuonna 2013 ja noin 8 prosenttia vuonna 1994.

Varallisuuseroista on vaikea saada tarkkaa tietoa, koska tietolähteet eivät ole kattavia. Tästä syystä Tilastokeskus arvioi, että varallisuuserot ovat todellisuudessa jonkin verran suurempia kuin mitä tilastot osoittavat.