Financial Times: Kansainvälisen valuuttarahaston talousasiantuntijat peräänkuuluttavat pankkien sääntelyä

Financial Times uutisoi Kansainvälisen valuuttarahasto IMF:n tuoreesta raportista. Raportin kirjoittajat varoittavat kehittyviä maita olemaan toistamasta kehittyneiden länsimaiden virheitä ylisuuresta ja heikosti säädellystä pankkisektorista. Tutkijoiden vähemmän yllättävä päähavainto on säätelemättömän finanssisektorin haitallinen vaikutus talouskasvuun sekä reaalitalouden tuotteiden ja palveluiden tuotantoon.

Rahoituksen rooli nähdään silti edelleen päivänpoliittisissa kommentaareissa usein nurinkurisesti. Yksityisen finanssisektorin ongelmia ei tunnusteta vaatimuksissa yhä laajemmista verohelpotuksista, eikä talouden suurtoimijoita helpottavan säätelyn purkamisen ongelmia niin kutsutuissa vapaakauppasopimuksissa myönnetä. Samalla julkisen sektorin ja sen tuoman rahoituksen plussummavaikutus hyvinvoinnin kasvuun mainitaan aniharvoin.  

Lue myös: