Mielenosoitus perusoikeuksien ja hyvinvoinnin turvaamiseksi

Helsingissä järjestetään lauantaina 22.8. mielenosoitus leikkauspolitiikkaa vastaan, perustavien ihmisoikeuksien ja hyvinvoinnin puolesta. Lisätietoa mielenosoituksesta.

Leikkauspolitiikka on monin tavoin myrkkyä sekä ihmisten vapauksien edistämiselle että luontomme suojelulle. Talouspoliittisesti Suomen hallituksen linja on lyhytnäköistä ja kestämätöntä. 

Poliitikkojen ja elinkeinoelämän päättäjien keskuudessa tuntuu vallitsevan yksimielisyys leikkauspolitiikan hyödyllisyydestä. Sitä se onkin, mutta vain heille itselleen. Lapsien, nuorten, opiskelijoiden, perheiden, työssäkäyvien, sairaiden, työttömien, vanhusten – siis selvän valtaosan ihmisistä – mahdollisuuksia ihmisarvoiseen elämään ja itsensä toteuttamiseen kavennetaan häikäilemättömästi ja turhaan. 

Leikkauspolitiikka kuristaa ihmisten hyvinvointia sekä yritysten ja yhteisöjen toimintamahdollisuuksia. Politiikasta kärsivien on pysäytettävä se.

Mielenosoittaminen on yksi korvaamattoman tärkeä keino näyttää, että leikkauspolitiikan sijaan Suomessa kannatetaan todellisia kovia arvoja: vastuunkantoa, välittämistä ja vapautta. Tämä tarkoittaa toisten auttamista, toisista välittämistä ja yhteisen vaurauden reilua hyödyntämistä kaikkien hyvinvoinnin ja tulevaisuuden mahdollisuuksien parantamiseen.

Lue myös: