Syksyllä keskustelua osallisuustaloudesta

Markkinatalous ajautuu kriiseihin, kannustaa ympäristön turmelemiseen ja asettaa ihmiset toisiaan vastaan. Työttömyydestä ei päästä eroon ja työhön uuvutaan. Mitä tilalle?

Ihmiskunnan monimuotoisuus ja rikkaus voivat tarjota kaikille mahdollisuuden puhtaaseen ilmaan, juomaveteen, maksuttomaan koulutukseen, hyvinvointiin ja omien kunnianhimojen toteuttamiseen. On kehitettävä yhteistyöhön perustuva talous, jossa kivikovat realiteetit palvelevat johdonmukaisesti ympäristön hyvinvointia ja ihmisten mahdollisuuksia tavoitella vapaasti unelmiaan.

Syksyn aikana on useampi tilaisuus kuulla lisää osallisuustaloudesta. Osallisuustalous on kunnianhimoinen, vapaushenkinen taloustieteellinen malli – ilman markkinoita.

Parecon Finland järjestää lokakuun alussa Turussa ja Tampereella tilaisuudet, joissa on mahdollisuus tutustua osallisuustalouden perusteisiin. Tilaisuudet ovat myös erinomainen mahdollisuus tulla esittämään kysymyksiä ja keskustelemaan.

  • Perjantaina 2.10. klo 17 alkaen keskustelutilaisuus Tampereella, Ravintola Telakassa
  • Lauantaina 3.10. klo 12–14 avoin luento osallisuustaloudesta Turun pääkirjaston Studiossa

Lisäksi Helsingissä 7.–8.10 SOSTE (Suomen sosiaali ja terveys ry) järjestää SOSTEtalk! -keskustelufoorumin Finlandia-talolla. Parecon Finlandin puheenjohtaja Antti Jauhiainen puhuu 7.10. klo 15 Tulevaisuuden talousmallit -paneelissa osallisuustalouden ideoista luontoa ja kanssaihmisiä kunnioittavan vapaan yhteiskunnan rakentamiseen.