Taloustieteilijät: Leikkauspolitiikan vastustaminen on taloustieteen valtavirtaa

Increasing child poverty and cutting support for the most vulnerable is unjustifiable. Cutting government investment in the name of prudence is wrong because it prevents growth, innovation and productivity increases, which are all much needed by our economy, and so over time increases the debt due to lower tax receipts.

Kymmenet arvovaltaiset taloustieteilijät julkaisivat The Guardianissa yhteisen avoimen kirjeen, jossa painotettiin, että englantilaisen poliitikon Jeremy Corbynin leikkauksia vastustava linja on taloustieteen oppien mukaista. Brittiläisessä mediassa kiristyspolitiikan vastustaminen on kuvattu vastuuttomana äärilaidan linjana. Taloustieteilijöiden avoimessa kirjeessä painotettiin, että edes konservatiivinen IMF (Kansainvälinen valuuttarahasto) ei suosittele nykytilanteessa leikkauksia.

Lapsiköyhyyden kasvattaminen ja tuen vähentäminen heikoimmilta on vastuunpakoilua ja vailla perusteita. Julkisten investointien karsiminen on taantumassa haitallista, koska se heikentää kasvua, innovaatioita ja tuottavuuden kasvua. Ajan myötä myös velkataakka kasvaa leikkausten seurauksena, talouden supistuessa ja verokertymän jatkuvasti heikentyessä.

Lue myös: