Saksassa joka kymmenes työssäkäyvä on köyhä

Yle: 

Saksassa moni jakaa hänen huolensa siitä, että töissä olevat ihmisetkään eivät enää selviä arjen menoista. Arvioiden mukaan joka kuudennella saksalaisella on käytettävänään alle 870 euroa kuussa, joka lasketaan köyhyysrajaksi. 
Kun Saksassa puhutaan köyhyydestä, puhuttavat kaksi asiaa: kutistuvat eläkkeet ja niin kutsutut työssäkäyvät köyhät. Kumpikin ryhmä on jo vuosia ollut kasvamaan päin.
Kuluneena kesänä Saksassa kohahdutti erityisesti tilasto, jonka mukaan niiden saksalaisten määrä, jotka työpaikasta huolimatta elävät köyhyysrajan alapuolella, on kaksinkertaistunut vuodesta 2004 vuoteen 2014 mennessä: heitä on nyt yli 8 miljoonaa.

Saksan talouskasvu on ollut eurooppalaisittain voimakasta, mutta samaan aikaan leipäjonot ovat kasvaneet ja työssäkäyvien köyhyys on kasvanut. Viralliset työttömyysluvut ovat alhaalla, mutta työ ei nosta köyhyydestä, jos ei palkalla tule toimeen. Työssäkäyviä köyhiä on Saksassa jo yli 8 miljoonaa.