Eläkkeensaajien Keskusliitto: 10 000 suomalaista putoamassa köyhyyteen

Uusi Suomi uutisoi Eläkkeensaajien Keskusliiton EKL:n tiedotteesta:

– Hallituksen tekemät linjaukset kasvattavat toteutuessaan tuloeroja maassamme. Etuuksien lisäleikkauksen seurauksena köyhyysrajalla elävien määrä tulee kasvamaan ja tuon rajan alle on putoamassa lähes 10 000 ihmistä. Tämä johtaa vääjäämättä maallemme häpeällisten leipäjonojen pitenemiseen, toteaa Eläkkeensaajien Keskusliiton toiminnanjohtaja Timo Kokko järjestön tiedotteessa.

Leikkauksille ei ole taloustieteellisiä perusteita. Suomen valtion rahoitusasema on lainamarkkinoilla vakaa, ja valtion velka on vielä maltillinen. Koska leikkaukset heikentävät kotimaista kysyntää, on todennäköistä, että niiden vaikutus on talouskehitykseenkin negatiivinen. Pientuloisten ahdingon kasvattaminen ei auta millään tavalla vientiteollisuuden kilpailukykyä tai työllisyyttä.

Nykyisellä talouspolitiikalla lisätään tietoisesti köyhyyttä Suomessa.