Antti Jauhiainen Suomen perustulokokeilusta Talouselämässä: Suomella kaikki mahdollisuudet tehdä paljon enemmän

Parecon Finlandin puheenjohtaja Antti Jauhiaista haastateltiin Suomen perustulokokeilusta Talouselämässä:

"Lähtökohtamme oli se, että Suomella ja pohjoismailla on eeppinen historia hyvinvointivaltioon liittyvissä ratkaisuissa, ja sellainen vaatii isoja kokeiluja. Kokeilun laajentamisen suhteen on kuulunut pelkkää hiljaisuutta", Jauhiainen sanoo.
Nykyisellään kokeilun osallistujamäärä on hänestä liian pieni, eikä se tule antamaan tieteellisesti merkittävää tietoa perustulon toimimisesta edistyneessä taloudessa. Kokeilu on tällä hetkellä myös rajattu vain työttömiin henkilöihin.
"Kyllä tästä jotain dataa saadaan, mutta Suomella olisi kaikki mahdollisuudet tehdä paljon enemmän", Jauhiainen harmittelee.

Lue myös: