Uusi osallisuustalous.fi -sivusto avattu

Pitkään valmisteilla olleet uudet sivumme on avattu. Haluamme kiittää kaikkia vapaaehtoisia tärkeästä työstä ja korvaamattomasta avusta sivuston kehittämisen eri vaiheissa. Järjestömme perustuu vapaaehtoistoimintaan, joten ilman tätä tukea projektit etenisivät merkittävästi hitaammin.  

Uuden sivuston ideoinnissa oli alusta asti tärkeänä tavoitteena luoda nopeasti lähestyttävä ja selkeä kokonaisuus osallisuustalouden ideasta, varteenotettavista vaihtoehtoisista talousnäkökulmista ja Parecon Finlandin toiminnasta. Halusimme myös, että aktiivinen blogimme on osa sivustoa sen sijaan, että lukijat joutuvat hyppimään erilliselle sivustolle ajankohtaisia tekstejä seuratakseen. Onnistuimme mielestämme näissä tavoitteissa hyvin. Hiomme sivuston yksityiskohtia jatkossakin, joten otamme erittäin mielellämme palautetta ja parannusideoita vastaan sivujen sisällöstä, käytettävyydestä ja ulkoasusta.

Kirjoitimme sivuille myös uudet tekstit, jotka johdattelevat järjestömme pääteemoihin – osallisuustalouden ideaan, markkinatalouden puutteiden osoittamiseen sekä reilun yhteistyön talouden rakentamiseen.

Mitä talous on? -tekstissä esitellään keskeisimpiä talouden käsitteitä ja vertaillaan erilaisia ratkaisuja kansantalouden järjestämisestä. Tekstissä pureudutaan myös kysymykseen siitä, mikä on reilua palkitsemista.

Osallisuustalous-tekstissä kuvaillaan idean taustoja ja erityispiirteitä. Meitä pyydetään usein kertomaan tiiviisti, mistä osallisuustaloudessa on kyse. Tämä teksti on pyrkimyksemme vastata mahdollisimman ytimekkäästi tähän kysymykseen. 

Toivomme, että uusi sivustomme rohkaisee juurille menevään keskusteluun nykytalouden ongelmista ja uuden talouden rakentamisesta.